Probouzecí Domaslav byla ve znamení proměnlivého počasí, ale v hlavní pracovní den to vyšlo náramně.

Takhle se probouzí staré sady pod Krasíkovem.

Na faře i na zahradě se při brigádě změnilo hodně věcí. A to těch hodně viditelných.

Při příjezdu mne například uvítala plovoucí podlaha v koupelně. Ne, nikdo nevyměnil dlaždice za dřevo. Po letech spolehlivé služby nám konečně prorezivěl bojler a obdařil pod ním stojící pračku slušivou oranžovou patinou. Promptně jsme objednali jeho nástupce. Dominanta koupelnové jižní zdi se bude skvět novotou.

Proměnou prošlo i kuchyňské zázemí v prvním patře. Na chodbě již stojí vysoká lednice, kterou nám darovali známí, a značně navýšila chladicí prostor. To jistě potěší nejednoho z vás, zejména členy kuchyňských týmů u velkých skupin :-). Děkujeme! Přímo v kuchyni najdete nový celonerezový dřez “dvoják” a přibude i nová baterie pro pohodlné mytí i těch největších hrnců.

Okolo fary nastaly dvě velké změny – akát a ořech. Deny s kamarádem stromolezcem pokáceli polosuchý akát mezi kostelem a farou a pak dutý ořešák, který stál vedle západního vjezdu. Velký dík patří všem, kdož přiložili ruku k dílu a řezali, tahali, nosili a skládali. Podařilo se rozporcovat a přestěhovat obě koruny padlých velikánů. Na místě zůstávají jen nejtěžší kusy. Zejména mohutný akátový peň je výzvou pro letošní rok. Masivy krásného ořechového a akátového dřeva vybízejí k tvorbě zahradního nábytku či skulptur. Letos může být Domaslav hodně tesařská či dřevosochařská. Na to se moc těším.

Domabudka, tedy kompostovací kadibudka za farou, už dostává pevné obrysy. Na jaře jí dokončíme. Osadíme jí žížalí kulturou a jsem zvědav, jak se tam kultuře kroužkovců bude dařit. Věřím, že se o jejich dobré bydlo všichni svorně postaráme.

Velký dík patří všem, kdo probouzeli Faru a Zahradu. Velkými věcmi, jako řezáním kmenů, nebo těmi malými – opečováním záhonu či mytím nádobí v nelehkých podmínkách během instalatérských prací.

Těšíme se na viděnou, nejpozději 5. až 8. května na, a teď pozor, KERAMICKÉ Domaslavi. Úspěch podzimního výpalu keramiky způsobil transformaci Literární Domaslavi v Keramickou se Čtením u Pece.

Mějte se dobře.

Jaromír

Pracovníci jarní brigády pojídají Markovu Fantastickou Čočku k obědu.

Nový bojler už dorazil. Vzali jsme stošedesátku. Bude to fešák?

Domabudka dostala zadní stěnu a brusiči zajišťují beztřískový posez.

Socha, lavička, prolézačka nebo něco jiného? Nebo všechno dohromady?