Info k workshopu:


Rádi bychom vás pozvali na workshop Loci sacri, který se bude konat ve dnech 2. -3. 10. v Domaslavi a okolí. Jeho cílem je umožnit setkání a výměnu zkušeností lidem, kteří se starají o posvátná místa, která již neslouží dostatečně často liturgickým účelům a hladá se tak pro ně jiný smysl.

Program:

sobota 2.10.: 9. 00-17.00 Exkurze: Domaslav (Josef Vajskebr) — Krasíkov (František Streibl) —Kořen (Kamila Jůzlová) — Otín (Pavel Nutil) — Michalovy Hory (Josef Ansl)

18. 00-20.30 Přednášky a diskuse: o posvátných místech z krajinářského hlediska (Jan Albert Šturma), o kostelech jako posledních veřejných místech ve východním Sasku (Agnieszka Halemba), o revitalizaci společenství revitalizací školního dvora (Markus Mantel), o perspektivě plzeňského biskupství (Jan Klail)

neděle 3. 10.: 9.00-10.00 Reflexe workshopu


Spaní je zajištěno na faře v Domaslavi ve vlastních spacácích, můžete přijet již v pátek večer. Honosnější ubytovací alternativou je Penzion Krasíkov. Setkání se zúčastní také kolegové z partnerského bavorského spolku ILbA. Jednat se bude buď anglicky, nebo česko – německy přes tlumočnici.
Prosím, dejte nám vědět, zda přijedete, nejpozději do 24. 9. odpovědí na e-mail b.spalova@gmail.com. Zde vám také rádi zodpovíme další dotazy.
Těšíme se na setkání!

Jsme rádi, že můžeme tuto akci hostit, tešíme se na Vás společně s projektovým týmem!

spolek Domaslav