24. až 26. května 2019

Noc kostelů 2016

Již tradičně se přidáváme k celorepublikové Noci kostelů. V pátek, 24. 5., od 19:00 se můžete přijet podívat do domaslavského kostela Sv. Jakuba Většího. Během večera nás čekají dva koncerty, individuální prohlídky kostela, možnost setkat se a pohovořit se členy domaslavského spolku. Podrobný program zde:
https://www.nockostelu.cz/kostel/4851/ .Těšíme se na Vás.

Přijeďte to vykosit !!!

Jaro v plném proudu, ptáčci zpívají a tráva utěšeně roste. Spolek Domaslav se již těší na každoroční první žatvu zahrady. Jedinečné spinální cvičení! Můžete být opravdu sekáč! Či sekačka! A hrabáč. Či hraběnka.

Krom kosení budeme užívat plody další starobylé činnosti, totiž destilace. Kosící Domaslav je tradičně spojena s degustací lihovin. Letošním tématem jsou ovocné pálenky. Vzorky budou připraveny, ale vítán je každý příspěvek do degustačního menu. Počet vzorků je často určující pro to, co je na konci víkendu pokoseno – zda tráva, účastníci, nebo obé…

Truhlařina – v plánu je výroba ponku a polic. Kdo rád pracuje se dřevem, může se realizovat. Nářadí bude k dispozici.

Jídlo – společné jsou snídaně, oběd i večeře. Začínáme páteční večeří, končíme nedělním obědem. Nebude-li pršet, nezmoknem a upečem něco na ohni.

“A co za to všechno zaplatím? Vždyť to musí stát spoustu peněz!”

Nikoli! Půjdeme opět prověřenou cestou – práce za nocleh a stravu.

Prosím nahlašte svou účast na fara@domaslav.cz – napište příjezd a odjezd (kvůli jídlu).

Co s sebou

  1. Spacák a prostěradlo.
  2. Pracovní oděv.
  3. Degustační vzorek dle chuti (není podmínkou – jestli přivezou všichni, tak nevím nevím…)